Kereta Sewa Subang Jaya

  • by

Subang Jaya merupakan sebahagian dari daerah-daerah yang terdapat di Selangor dan merupakan sebuah bandaraya. Ia juga merupakan penempatan elit dan rata-rata yang tinggal di area ini merupakan golongan yang berada. Disebabkan nilai hartanahnya yang begitu tinggi, Subang Jaya juga merupakan kawasan perindustrian dan terdapat begitu banyak kawasan-kawasan pejabat, bangunan tinggi, kilang-kilang, hotel dan sebagainya. Oleh itu aliran traffic kenderaan begitu tinggi pada waktu pagi dan juga petang. Penggunaan kenderaan sebagai alat pengangkutan merupakan perkara yang tidak asing lagi bagi kebanyakkan kawasan termasuk la di Subang Jaya. Kebanyakkannya adalah penggunaan kereta. Tak kisah jenis dan apa model, kegunaan kereta seharian bagi memudahkan penggunanya untuk bergerak dari satu tempat ke tempat yang lain.

Selain itu, kereta juga digunakan sebagai alat pengangkutan untuk membawa barang-barang dan sebagainya. Bagi mereka yang tiada kemudahan kereta, penggunaan kereta sewa begitu popular di kalangan penduduk di sini. Terdapat banyak syarikat kereta sewa yang beroperasi di sekitar Subang Jaya. Tak kira syarikat kereta sewa besar yang berstatus Travel & Tour, e-hailing, car hire company sehinggalah syarikat kereta sewa enterprise, masing-masing mempunyai target marketnya yang tersendiri. Rata-rata ada yang mempunyai job contract bersama badan-badan kerajaan, syarikat-syarikat swasta, individu sehinggalah kepada pelajar kolej & university. Ada yang sewa secara harian, mingguan dan juga bulanan. Dan ada juga sewa secara tahunan, kebiasaanya melibatkan tempoh sewa yang panjang, 2-3 tahun.

Seperti contoh, syarikat kereta sewa DNZ Car Rental merupakan antara penyedia perkhidmatan kereta sewa pandu sendiri sekitar Subang Jaya. Mempunyai pelbagai jenis kenderaan sewa seperti kereta, mpv dan van sewa. Bagi mereka yang ingin sewa kereta sewa mewah seperti bmw, merc, vellfire, starex dan 4×4, DNZ Car Rental juga turut mempunyai rakaniaga di sekitar lembah Klang. Pelanggan namakan sahaja apa jenis model kereta, DNZ Car Rental akan cuba penuhi permintaan tersebut. Bagi mereka yang tinggal di sekitar Subang Jaya dan ingin sewa kereta, mereka boleh melayari website kereta sewa subang jaya dan pilih sahaja model kereta sewa yang diingini. Ataupun boleh terus hubungi nombor yang tertera di laman website tersebut.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.